2010. szeptember 26., vasárnap

1. kutyaovis kalandunk


Igen igen! Bár nem volt túl jó idő és közben esett is és megált elemntünk ak uytaoviba. Örömömre már egész sokan voltak ott. Bár elég egyedül éreztem magam hisz velem egykoru nem nagyon volt csak idősebb. De hát ak utyákért vagyunk itt. Megbeszéltük hogy kell elengedni a kutyát és meg is történt azonban Hunor az elején elég mogorva volt. Túl sok volt neki az inger és akárhányszor odajött egy kutya kapott felé. A segítők külön fiygeltek rá de aztán közbe megszokta a helyzetet bár nem ő volt az aki a legtöbbet játszik. Első feladat a behívás volt. Csoportosan elekzdtünk futni és mikor megálltunk hívni kelett a kutyát. Hunor odajött hozzám elég hamar. Aztán még beszéltünk elég alap dolgokról amiket már eleve tudtm. Egyébkétn a segédeknek és úgy összeségében az embereknek nagyon bejött a Hunor. Az én kis agaram ezt kihasználva kiszúrt 3 vagy 4 embert akihez leült jutfalt kunyizni. De bánatára nem kapott. Aztán volt megint egy behívásos feladat. De most midneki külömböző irányba futott. Hunor megit hamar odajött bár meg voltak rendesen keveredve a kutyák. Beszéltünk az etetésről, büntetésről, séta fontosságáról, ingerek fontosságáról. Utánna megint egy mindenelé futós behívás jött de most ültetni is kelett. Hunor megint szépen bejött,leült és ott is maradt velem. A melettem álló megjegyezte hogy miylen jól tudja a feladatokat. Egyébként sztem a kuyta végigpáztázta az egész területet.
A vége felé közeledtünk és megint jött egy behívás némi beszélgetés után. Hunor a pálya másik végében volt. Játszott egy másik kutyával és esze ágában nem volt odajönni hozzám. De az egyik segítő felém fordította miután már egy csomószor hívtam - ami nem jó tudom....meg is mondták - és akkor jött nagy vágtatva. Megint beszélgetés és utánan magunkhoz hívás /odajött/ póráz rátesz. Az utolsó feladat az volt hogy el kelett futni egy palánk mögé miközben hívtuk és egy segítő közben fogta a pórázt és oda kelett hozzám a kutyának futnia. Hunort egyenesen meg kelett lökni hogy elinduljon, no meg belekeveredett a pórázba pehhemre.
Egyébként ha 20 kuyta nem volt akkor egy sem. De egész jól megvoltak. Volt midnenféle kicsi nagy, fiatalabb, öregebb.
Egy feladatot tuti nem tudtunk volna megcsinálni ha nekünk modják hogy csináljuk. Hangn élkül egy palánk mögé kelett bújni és megvárni hogy a kutya megkeressen. Tudom h a Hunor közbe rám nézett de akkro tuti nem keresett volna meg.
Összegzés: ez a helyzet nekem is új volt hátm ég a Hunornak tehár ahhoz képest igen jól ment minden a pár nehészség ellenére. Bár volt olyan akinek még ennél is ramatyabbul ment. Örülök hogy za idő is kibirta. No meg rájöttem hogy a behívást kell gyakorolnom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése