2010. október 24., vasárnap

Egy délutáni terep krónikája

Huuh hát hol is kezdjem a tegnapi nap délutáni felét. Először is kicsit korán értünk a lovardába, tehát barátnőm még nem volt ott. De sebaj addig is szoktattam Hunort a lovakhoz, macskákhoz, ottani kutyákhoz. Volt egy kiscica aki midnenhova követett minket és hunor tök okos volt vele, és persez a cica sem félt. Az ottani két orosz terrier az elején megszagolgatta a hunort aztán hagyta is. Bár Hunor rájuk kicsit morgott. Az egyik lovas kutyája isk int volt, szabadon. Fanta a Német juhász szuka kutyus. Vele nagyon cukin elvolt a Hunor. Már akart volna játszani is. Ritka az ilyen kedves németjuhász.
Hunor az istállóba és Szenátorná a ménnél használta rendesen az orrát. De senkit nem zavart a kutya. Hisz hozzá vannak szokva ami jópont.
Aztán Hunor kezdett türelmetlen lenni mikor betoppant a Barátnőm Dóri. Megdögönyöszte a Hunort ami az agaramnak nem annyira jött be. Anettot annál inkább megszerette xD. Mert ő csak simogatta. Atán behoztuk a karámból Kiskegyedet a nem kicsi pacit. Hát van vagy 180cm marmagas az a ló XD. De nagyn jófej paci. Nah amíg cuccolta Dóri a lovat addig az egyik bokszból kikukucskált egy paci. Hát odamentünk és Hunorral összeérintették az orrukat. Igen aranyos jelenet volt.
Aztán elindultunk. Eredetileg úgy volt hogy nem megyünk hosszú túrát de még is csak egy többmint 3 órás túra kerekedett belőle. Sokat fotóztam, hunor megszerette a Kiskegyedet. Van benen egy egészséges félelem /nem megy al ó alá/ de alapvetően jól megvoltak egymás melett. Az én kis finnyás agaram mégm indig nem bírja a sarat de ovlt ahol nem tudott máshol menni. Így hát el kelett fogadnia h a lába koszos lesz. Mentünk mindenféle terepen: nagy fűbe, egyenetlen talajon, lejtőn, emelkedőn, kisfűbe, avaron. Nagyon jól birta a túrát végig. A póráz nem a kezembe ovlt hanem az övtáskámra rákötve de za elején meg a végén láb melett vezetettem: a kocsik miatt is és nevelési célzatból is. Nagyon szép helyeken mentünk. Sütött a nap, szinesek voltak a falevelek. Élveztük.
Mikor visszaértünk kint ovlt az a ló akivel összeszagolt a Hunor és épp pucolták. Odament a gazdájához és elkezdte simogatni. Adidg al ó aki mellettük állt a hUnor hátát szaglászta. Kutyabarát ló xD. Meg lóbarát kutya. Mindig elkápráztat ha gy ragadozó és egy menekülő állat ilyen jól megvannak. Valami hihetetlen.
Több mint 200 kép készült többnyire Kiskegyedékről XD Hunor szerintem imádtade uyganakkor baromira el is fáradt mégha nem is mutatta. Ugyanis otthon kaját kapott és ment is aludni, reggelig.
Egy másik dolog: nem mentünk kuytasuliba mert:
1. Fél éjjel azon kinlódtam hogy irtózat fáj a lábam
2. hunor tegnap túrán elég hígat kakilt.
Bár azutóbbi reggelre rendbejött. Mert este totál szárazon kapta a kajáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése