2015. december 30., szerda

Ez volt 2015


Sziasztok!
Hát elérkezett az a pillanat is, hogy írnom kell arról, milyen volt a 2015-ös év. Nem éppen indult a leg fényesebben, de nagy reményeket fűztem hozzá. De ahogy telik az idő úgy tűnik úgy rakom magasabbra a lécet :D De most nem a következőről akarok beszélni, hanem a mostaniról.
Összességében kimondhatom: igazán jó volt!
Nem gyakran van olyan, hogy én így általánosságban ezt mondom, de be kell, hogy valljam az én gondolkodásmódom is változik az idővel.

Egészség: Nos ez nem indult épp a legszebben. Mondhatni szokásos hasmenéses időszakkal indítottunk, Huni nagyon lefogyott és már-már a közérzetén is látszott, ami addig nem volt igazán jellemző. Annak idején minden szalmaszálba belekapazkodtam ami segíthet, el voltam keseredve és éfltem.Egy hangyányi változtatás az étrendben, gyógyszer és B-vitaminnal „tömés” végül is helyrerakta és jobb húsban volt a nyáron mint eddig bármikor. Sőt. Erősebb is, sokkal. Igyekszem tartani neki ezt a formát, most már kevésbé lesz hasmenése hús váltáskor ahogy már adhatok neki boltban vehető jutalomfalatot is, némi olvasgatás után.

Versenyek: Összesen négy dog-dancing versenyen voltunk az idén. Az I. Valentin napi DD kupa remekül sikerült. Életünkben először felállhattunk a dobogó harmadik fokára.
Eljutottunk idén először az OB-ra is ahol némi vakarós- gikszer ütött be, így eléggé leszerepeltünk, majd jött egy jó nagy nyári szünet. Azután a Holdfény Kupán mérettük meg magunkat ( magamat) mint rendező és versenyző. Bár előbbi viszonylag jól sikerült – sok küzdelem árán – de az utóbbi egyszerűen katasztrofálisan. Tiszta köcsögösködés volt és komolyan elgondolkodtam azon, hogy szünetelünk most egy jó darabig – vagy még több – de, mivel már beneveztem magunkat a Szlovák Bajnokságra és nem is akartam volna a túrát kihagyni, ezért az ottani szereplésünkhöz kötöttem a továbbiakat. Hát rendesen elizgultam az egészet, de Huni hosszú idő óta először nem önállósította magát, és szépen dolgozott. Szóval reményekkel teli várom a jövő „szezont”. Ez volt egyébként az első teljes „szezonunk” vele :D



Kapcsolódóan a kűrök alakulása: A Spectrum kűrrel léptem fel az eslő kettőn, egy swingessel a harmadikon és egy Lean on-al a negyediken. Ez utóbbi egy kicsit a szívemhez is nőtt, de beszüntetem a kalandozást egyenlőre és visszatérünk lényegében az első stílushoz. Meglátjuk, hogy sikerül.

Szereplések: Ezen a téren aztán belecsaptunk keményen a lecsóba idén, de nem is bánom. Na szép sorjában akkor:
- Keszthely: Vadászati Kultúra Napja: dél, harminc fok, köcsögHunor aztán dolgozó Hunor, futtatás az OAE-vel J
- Zanat: Szent László nap a BBB-vel, azaz Laurával, Marcsival és Erzsikével. Első swinges próbálkozás, Huni ügyes, a bemutatón még volt mit csiszolni, de alapvetően tetszett a közönségnek
- Bercsényi Miklós Álltalános Iskola Szombathely: gyereknap: ezzel egy kis álmom vált valóra, a régi sulimban fellépni érdekes volt. Huni megmutatta, hogy sprintelni is tud, de dolgozni is, ismét harminc fokban. Sikere volt, nagy simi-tábor maradt ott még utána is :D
 - Szombathely – Ifjúsági Vöröskereszt napja: A gyereknapos utáni napon, kicsit túlvállalva magunkat volt a bemutató. Huni ügyes volt, de nagyon meleg, ismét a BBB-vel szerepeltünk.
- Szombathely: Agora Gyerekek háza: tábor: az állatos tábor keretein belül, az utolsó fellépésünk a BBB-vel, legalább is nagyon úgy tűnik. Valamennyire összeállt a produkció, beszéltünk is sokat, és a gyerekek is élvezték a közös dolgokat.
- Sümeg: XI. Szent Jakab Napok: nagyon vártam és a nyár egyik legjobb napja lett, remek szervezéssel, ügyes Hunival, két fellépéssel egy Best in field címmel :D Természetesen az OAE segítségével valósult meg minden J
-  Bak – Sohollár: Zala megyei vadászati évadnyitó: futtatás és vadászkutya szépségverseny. Ismét harminc fok, de megkértek, hogy töltsük ki az üres részt a színpadon, így pár trükk után amit Huni megcsinált, inkább csak beszéltem.
- Sárvár: Vas megyei Vadásznap: Egy hétre a zalaitól, de legalább 15 fokkal hűvösebbe. Életünk legjobb bemutatóját tartottuk meg a telt sátorban, imádtam minden percét, Huni rendkívül jól szerepelt. 
Tovább idén többször voltunk fellelhetőek a helyi lapban és a www.frisss.hu - még sjaát cikkünk is lett .
Idén is köszönettel tartozom/tartozunk az Országos Agarász Egyesületnek, hogy lehetővé tették, hogy ezeken a rendezvényeken bemutassuk tudásunk, ezzel népszerűsítve mind azt amit képviselünk. Nélkülük sehol se lennénk, és ezeket a csodálatos élményeken nem éltük volna át J

Utazás: Magunkhoz képest elég sok helyen fordultunk meg az idén, és remélem ez a sorozat csak folytatódni fog :D
Kőszeg, Budapest, Keszthely és a Balaton, Sümeg, Sohollár, Sárvár, Szigethalom, Kiskunlacháza, Nagycenk, Rohonc, Dunaszerdahely, Pozsony.
Szinte mindenhol kivétel nélkül remekül éreztük magunkat, Huni mintakutyaként viselkedett és mindig meglep mennyire tud alkalmazkodni az adott szituációhoz.
Társaság: Ebben az évben nagy volt a jövés-menés, több szempontból is. Összességében rengeteg új embert és persze kutyát ismerhettünk meg. Sajnos a közös séták elmaradoztak az érdeklődés hiányára való tekintettel, de így is voltak közös bandázások és talán így jobb is. Ezt mindenki döntse el. Remek időt töltöttünk a barátainkkal és ez a lényeg :)
Kapcsolat: Idén is megvoltak a hullámvölgyeink és hegyeink. Eléggé extrém méreteket öltve :D De ahogy egy idézet mondotta facebookon „Ne felejtsd el megköszönni mindent a nehéz kutyának, aki az életed pokollá tette, nélküle nem az a gazdi lennél aki most vagy” s bár nem tett ő semmit pokollá, azért mindig próbára tesz, de idén úgy érzem, hogy végre egy jól működő csapat lettünk. Még azokkal a kilengésekkel is, de hát kinek nincsenek olyanok?
Nagyon büszkévé tett számos pillanatban és megmutatta, hogy tud ő ha akar. Köszönöm hát neki! 


Köszönöm továbbá azoknak akik támogattak, Anyukámnak és Tamásnak akik mindig mellettem vannak ha hóbortjaimról van szó :D

Tervekkel telve várjuk a 2016-os évet :)
Sikerekben, kutyázásban gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves Hunor facebook oldal kedvelőnek és blog olvasónak! 





Hy Guys!
So finally here comes the moment when i will sum up our year. The year 2015 came with high hopes but i can see that , the same goes to every single year. The obstacle is higher and higher  :D
Health: At the beggining of the year, it was awfull. Hunor was freaking skinny, had really bad days. He was weak and really hungry, and we hardly figured out the solution. I was really afraid at that time and i tried to grab every single thing that could help him. With a little bit of change in his diet, a medicine and loads of B-vitamin he slowly got better and better and he is looking gorgerous nowadays. He is happy, energetic and looks better than any other time. And stronger…for sure :D
Competitions: We started in 4 competitions in this year: At 1st Valentine Dog – Dancing Cup we finished 3rd place in our category. It was the first time we finished in the first three and i was super happy even If, in my opinion Hunor could have been better. Than we could start in the National Championship, where were a few issues – meaning Hunor wanted to scratch his neck – and in overall we weren’t the best. Than came a longer summer brake from competitions and the first in fall was the 1st Holdfény Dog- dancing cup, where I was an organiser. It turned out to be a good competition but Hunor was just an asshole during the hole routine, so I had to think over our future, and I even thought about finishing the competing, but i sent my entry form a while ago to the Slovak Championship so this was the deciding competition. And It was good. Hunor – since a long time – didn’t ran off, worked good. i was totally freaking nervous but he was really good so next season we are comming :D
As for the routines we are going back to our original style after trying out swing and Lean On, and we will see how it goes.
Displays: this year we did a loads of displays, well at least a lot more than the last years and every single one is a good memory.
We were at Keszthely – Hunting Cuture day, Zanat – Saint László day, Kids day at my old elementary school, Camp display at the „Agora Kids house”, XI. Saint Jakab days at Sümeg, and aslo two hunting days: Zala County and Vas County.
The last one was absolutely the best one ever! :D But Hunor did his best at every single one. He worked in super hot and with lots of kids. Sometimes he was stubborn, or ran off, but we could do what we wanted.
Hunor also won a best in field title in Sümeg :D
Traveling: We could travel to a lot of places this year, and we  spent a wonderful time everywhere. i hope this goes on :D
Kőszeg, Budapest, Keszthely and the Balaton, Sümeg, Sohollár, Sárvár, Szigethalom, Kiskunlacháza, Nagycenk, Rohonc, Dunaszerdahely, Bratislava
Friends: We met a lot of people and dogs this year. Some people are still here for us, some doesn’t. I couldn’t really organise walks with lot of dogs because of the lack of interest from other people, but we still spent a lot of quality time with our friends, and maybe it’s even better this way.
Relationship: Me and Hunor had our extreme ups and downs this year but in the end I think we finally became a good crew. As a quote says: „ Thank the difficult dogs, who made your life hell, because without them you wouldn’t be the same handler as you are today” Hunor didn’t made my life hell but he do challenged me time to time. But If he wouldn’t…..that would have been boring :D
I have to thank him because he always did his best!
I also have to thank to the OAE who made our displays possible, my mom and Tamás who always cooperated with my sillyness :D our supporters, friends, readers, likers. 

Thank you everyone and have a
Wonderful New Year with dogs and trips! :D We are full of plans for 2016 and I hope you too!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése