2015. december 5., szombat

Hunor és a fotózás


Sziasztok!
Szánt szándékom egy picit fellendíteni a blog látogatottságát :D így most egy újabb témát hoztam, amíg tovább nem haladunk a Do as I do-ban.
Ez pedig a fotózás. Sokan láttok/láttatok már sok külömböző képet Huniról, legyen az kinti vagy benti. Városban, erdőben, lakásban. Beállított vagy spontán vagy a kettő egybe.
Különböző témákkal, koncepciókkal, világításban és szerkesztésben.
Fotózok, videózok, ez a másik hobbim/ szenvedélyem, igen talán ez utóbbi a jó szó rá, Huni illetve a kutyázás mellett. Ahogy ő fejlődik a munkában én úgy igyekszem fejlődni a fotózásban.
3 hónapos kora óta, lényegében amióta nálam van fotózom. Az első dolgok közt volt a marad megtanítása, és szép lassan saját kútfőből is rájött, mi van amikor fotózás van. Akár őt akár más dolgot. Ez számomra az egyik legnagyobb elért teljesítmény, no nem azért mert hajlandó egy helyben maradni, hanem amiért szinte azt a pár alap beállítást mindenhol képes megcsinálni teljesen stabilan. Macskás háztól 5 méterre ugyan úgy mint az erdő közepén vagy valamivel a fején.
Néz jobbra, néz ballra.
Azt tudni kell, hogy mindent egyedül csinálok: beállítom a kutyát, a gépet és hol a földön fekszem, hol gugolok, hol az arcába tolakszom hol pedig méterekre eltávolodom. Ugyan ez a benti fotózásnál, csak ott még a sufni-tuning háttér, világítás is az én feladatom.
Szerencsésnek érzem magam, hogy képes akár fél-háromnegyed órán keresztül is kooperálni. Képes gertya mellett totál biztonságosan egyhelyben maradni ( ezt ne próbáljátok ki otthon, én is csak hosszú évek után mertem) nem zavarja az agancs, a sapka vagy éppen a köré rakott kismillió tárgy. ( amit megjegyzem az első dolga amikor oda hívom összeburogatni, de ha egyszer már beállítottam vigyáz, hogy ne döntögessen.
Nem egyszerű egyedül dolgozni, de olyan szempontból egyszerű, hogy ennyire eggyütműködő. Szép lassan hajlandó lett oda nézni is, vagy ott elnézni is ahova én irányítom, és arra, hogy mennyire jó ebben akkor jövök rá, amikor más kutyát fotózom. Ne tessék félreérteni, nem várom el mások kutyáitól, hogy úgy viselkedjenek mint egy 5 éve fotózott kutya, távol álljon tőlem, de ekkor látom, Huni mennyire "profi" ebben. Nyilván néha vannak nehézségek. Túl nagy, a háttér túl kicsi, vagy az objektívem túl szűk látókörű, de alapvetően ő ösztönöz: arra hogy fejlődjek és ő mindig ott van, hogy lőjjek róla pár képet. Örökös modell, inspiráció és motiváció. Imádom.


__________________________________________________

Hy Guys!
I have a strong intention of making the blog more popular, so till I can't bring you the next lesosn from "do as i do" i brought you a new theme: photoshooting.
A lot of you can see wide variety of pictures from Hunor: inside, outside, town, forest, spontaneious or abjusted
I am a photographer6videographer, this is my other obsession. As hunor gets better in work I try to be better in shooting. Since he is been with me, i take picutres form him, on of the first cues were the "stay" and slowly he started to realize what he has to do when I tae pictures from him or another thing. This is one of the biggest things i reached with him, not because he can stand still but because he can do it almost everywhere: in the small setting, next to a house where cats leave and in the forest. Sometimes I'm extremly close to him, sometimes i walk long meters away or put something on him. It amazes mee how he can cooperate for half an hour or more.
One thing you should know: i do everything alone: manage the dog and the camera, and inside even the setting and the lights. He can be safely next to candles ( wich you shouldn't try out at home, even i tried out after years of work) and bears when i put a hat or something on his head.
When I let him in he's first thing to just ruin the whole scenery but after i lead him to position he is carefull to not to.
And the time when i realize how easy it is whit him, when I take photos from other dogs. It doesn't mean that I want other dogs to behave like Hunor, its just that I realize how good is he when it comes to shooting, he even look the way I want him to look. He is my all time modell, inspiration and motivation, he makes me aim for better and better and even if it sometimes hard with my equipment he always helps me. I love him.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése