2014. szeptember 2., kedd

Vas Megyei Vadásznap 2014, Sárvár - Avagy nem csak trükköket tud, de a nyúl után is fut, de még hogy!

Sziasztok!
Mindenki készüljön fel rá, hogy ez elég hosszú blognak ígérkezik :D
Nos első sorban a héten megint csak olyan idő volt, ami nyomdafestéket nem igazán tűr. Volt olyan, hogy elindultunk sétálni, de fél útról vissza kellett fordulni mert eleredt az eső. Hunor persze kétségbeesetten nézet rám, hogy „jaj úr isten vizes lesz” de, mire visszaértünk és lepakoltunk elállt. Fantasztikus.
Ami a gyakorlásokat illeti, nem voltunk tétlenek. Haladtunk a bicegéssel, és hamarosan kész is lesz, de az igazi áttörés ezen a héten következett be, szóval, erről majd a következő blogban.  Próbálgattam vele elkezdeni a hátrafelé lábszlalomot illetve nézegettem azt a peckes-passage-szerű valamit nála, hogy miaz. A régi kűrünk egy pár apróbb eleme mellett elkezdtem az újat is a gyakorlatba építeni, megnézni, mit-hogyan csinál azokból, amit kigondoltam. Egy délelőtt kivételével, amit betudok annak, hogy a délelőttöket alvásra szokta használni, jól dolgozott és ügyes volt.
Voltunk egy jó négy és fél kilométeres bicajozáson is. Hol húzott de nem akkora vehemenciával, hol pedig szépen ügetett. Természetesen a hirtelen és váratlan megállások most sem maradhattak el, de kezdem kitapasztalni hol kell neki feltétlenül megállnia. Kissé nagy volt a forgalom az amúgy forgalommentes utakon és többször is le kellett szállnom mert vagy kutyás jött vagy terepjáró velünk szemben és jobb a biztonság mint, hogy megtanuljak repülni :D
Továbbá a héten megérkezett az újabb ColorFunDogs rendelésünk is, egy saját logos fotós nyakpánt képében és egy tehéngumis játékkal. Hunor is játszott egy keveset vele, de igazán Totókának jött be az új szerzemény.


Véragár és Vértotó :D

Bundikát nem nagyon hatotta meg a játék, de ez Totókát nem érdekelte XD

Kissé elvetemült, de csak kissé :D

Hamm

Beszívottfej :D


Pénteken manikűr nap volt, levagdostam a körmeit, lereszeltem, megmostam a fogát meg kipucoltam a fülét, szóval minden apró szépészeti beavatkozást eszközöltem, majd jött a szombat. Jó fél órás késéssel indultunk el, és természetesen az útjavításnál még pirost is kaptunk, DE legalább sütött a nap és majd megsültünk a kocsiban, DE legalább nem esett. A Nádasdy vár mögött sikerült csak parkolót találni, sajna a VIP tele volt, a rendes parkolókról nem is beszélve. Rengeteg ember volt, ami jelezte, hogy jót tett a rendezvénynek, hogy áttették a helyszínt. Bementünk és egyből össze is futottunk Csillával, aki megmutatta, hogy van a standja az OAE-nek így le is pakoltunk oda. Mindenkit üdvözöltünk, az új arcokat is azaz a Magyar Agár Hagyományőrséget, akikkel most találkoztunk először.  A finom ebéd alatt jókat beszélgettünk, miután felváltva pesztráltuk Hunit az asztaloktól távol. Ezáltal picit meg is csúsztam, de kireült, hogy közben elnéztük az órát és még van egy órám a fellépésig. A hangosítós emberkék nagyon problémázósak voltak, és igazából már ott szöget ütött a fejemben, hogy ezzel még lehet gáz. Nyugiban beszélgetek az időközben befutott ismerősökkel, többek közt Marcsival és Amyvel, amikor jönnek oda hozzám, hogy engem szólítanak. Na mondom ez király, egy műsorszámmal előbbre raktak minket. Lóhalálában leadtam a zenét , a fényképezőmet, jutifalit vettem magamhoz és eléggé idegesen leálltunk a színpad elé. Igen, eredetileg úgy volt, hogy a színpadon leszünk, de oda már felpakolt a következő produkció, így a macskakövön pipiskedtünk, ami látszott is Hunor mozgásán. Elkezdtük hát, minden jól ment mígnem a felénél leállt a zene, ok újraindították, de rossz helyről egy egész refrénnel elöbbről így a 2 perces produkció 3-ra nyúlt én meg némi zavarodás után próbáltam valami improvizálás félét összehozni. Valójában kettőnk közül most Hunor volt az összeszedettebb, amire nagyon büszke vagyok. A közönségnek pedig tetszett, és ez volt a lényeg.




Magyar Agár Hagyományörség
Foto by: Imrei Ferenc

A kűr új eleje
Foto by: Imrei Ferenc

Végre nyiha kűr közben :D
Foto by: Imrei Ferenc

Foto by: Imrei Ferenc

Le se tagadhatja, hogy élvezi amikor közönsége van :D
Foto by: Imrei Ferenc

Háttérben a kisgyerek aki VÉGIG futkozott és Hunor rá se hederített <3
Foto by: Imrei Ferenc

Baj van ><
Foto by: Imrei Ferenc

James Bondos "back up"
Foto by: Imrei Ferenc

Itt épp a nyakamba ugrana XD
Foto by: Imrei Ferenc
Utána egyből startoltunk a várárokba futni. A pályát felrakták,  Keresztes János szokásos előadása után megkezdődtek a futamok. Nem volt nagy helyünk sajnos, de a hídról mindenki ráláthatott a pályára, a kutyák pedig futhattak és nem számított nekik, hogy pici vagy nagy az a pálya. Igaz, eleinte picit féltem, hogy Hunor tényleg megtanult-e kanyarodni mert, ha nem, akkor híd lesz belőle. Nem sokat vártunk és beálltunk az első startunkhoz. Hunor remegve, de leült, nem hitte el, hogy el fogom engedni :D, valójában picit hibáztam mert az elsőnél elfelejtettem szólni neki, hogy „menj” de gyönyörűen lefutotta. Mindenkitől bezsebeltük a dícsérő szavakat, hogy milyen jól tud már fordulni. Egyszer ment még ezen a vonalvezetésű pályán, az az amelyik a videón szerepel, illetve utoljára egyet a fordítottján engedtem, amin jól meg is lett szívatva. Ugyanis a nyuszit minden kanyar előtt megállították, majd mikor közelebb ért volna elindították, így hirtelen irányváltoztatásra késztetve. Jól vette az akadályt és beszáguldott az autó mellé a műnyúllal. Levezetés után pedig elterülve, elégedetten és kisimultan élvezte a közönség simogatását.
Amy sem volt rest, ment a műnyúl után, miután próbálkoztak ott dán doggal, vérebbel, basettel és Jagd terierrel is. Talán egy jackie ment még el, aki amúgy nagyon bejött Hunornak no meg persze Bóbita az agarak közt nevelkedett mudi. :D Egy szó mint száz, Amy remekül ment, és nagyon élvezte, csak utána kellet pár ember, hogy leszedjük a műnyúlról, miután ráfogott ><
Még a rendőrkutyás bemutatóig maradtunk ott. Egyébként minden kutyával kijött, egy szálkás vizslát leszámítva. A bemutató alatt pedig igen csak felspannolta magát a beöltözött emberkére :D. Véragár ez nem kétség. Végül kipróbáltuk Amy-ékkel, hogy Amy átmegy-e Huni alatt illetve, Hunor átugorja-e Amyt és mind a két akadályt sikeresen vették.
Hazafelé, bevágódott az ülésre és elterült mint Hortobágyon a furulyaszó :D





Agár dömping
Foto by: Imrei Ferenc

Foto by: Imrei Ferenc

Foto by: Imrei Ferenc

Amy fut :D
Foto by: Imrei Ferenc

Amy leszedése a műnyúlról :D
Foto by: Imrei Ferenc

Hunor és az ő mozgáskultúrája  ><
Foto by: Imrei Ferenc

Hunor lecsap a műnyúlra, és Hunorra :D
Foto by: Imrei Ferenc
Kökény a startnál

Kökény a cél előtt :D

Kakukktojás az agarak közt :D
A startnál
Foto by: Palik Tamás

Huzza elfelé a csíkot :D
Foto by: Palik Tamás

Ilyet is ritkán látni, lepasszoltam a kutyát coursing alatt :O
Foto by: Palik Tamás

Összkép: A vár, a híd, az árok, a felirat, és Hunor fut :)
Foto by: Palik Tamás
A hivatalos fotós is készített képeket Hunorról, a felsőt én vettem az alsót pedig Imrei Ferenctől kaptuk :)

Jó agár a fáradt agár :D

Vasárnap Itt volt bütyök, és vele játszott egy keveset az optimális, kissé esős időjárásban. Bütyi egyre ügyesebben frizbizik, annak ellenére, hogy ritkán tudok vele dolgozni. De játék közben még mindig megadja magát a Hunornak szinte kivétel nélkül :D

KO :D



Dancing queen khm Hunor :D

Ezt nem tudom miért csinálja, de csinálja ><

Aranka

Anyja fia :D

Figyelő

Ölöndül :D

Továbbá elkészült az Augusztusi „Document your life” videóm is.



_______________________________________________
English version:

Hy Guys!
So if you were that brave to scroll down this whole hungarian writing, you can read the sum up in english! Yaay! First of all, we have a HORRIBLE raini weather! Really it's just awful.
Secondly, I practised with Hunor during the week. He was really good and it looks like he learned to limp, but i will tell you more about it in the nex blog. We went to cycling about 4.5 km-s and If I don't count the "emergency stops" when he had to sniff something..... he was a good boy.
We also got our things from ColorFunDogs, a toy and a camera strap with my own logo, wich you can't see, cause i only have a mobile photo from it ><
Toto loved the new toy and Hunor also chewed it a little bit.
On Friday I cut Hunors nails, and cleaned his ears and teeth, to be prepared to the next day: The Hunters Day of our county.
First we packed at our tent and than we went to eat. We met some new people, some new geryhound and in overall is was fun. We did our dog dancing routine too, but is was quite chaotic. The "sound master" stopped our music in halfway, than started again from a wrong piece, so i had to improvise something. But Hunor did a good job and im proud of him.
After that, we went to RUN :) It was a small course but the dogs loved it. Hunor showed that he can turn, and can strat without barking. Even if he barked during the coursing the whole time XD. Bóbita the mudi also ran and Amy the Germans Shepherd too. The audience loved both the dog dancing and the coursing too. Hunor had a great time and he absolutely calmed down after his three runs.
On Sunday Bütyök visited us and they played a bit.
And at the end, you can see my "document your life" video  from august.
I hope you liked it, and sorry for my mistakes, i was a little buit busy so I had to write it rushing.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése