2014. szeptember 14., vasárnap

"csakazértis" Hunor

Sziasztok!
A hét az ápolás jegyében telt- persze elmaradhatatlanul - az eső mellett. Hétfőn, kedden és szerdán itthon maradtam egész nap a gyerekkel. Bevallom őszintén jobban viseli ezt az egész herce- hurcát most mint tavaly. Akkor sokkal jobban szenvedett és sokkal jobban is fájt neki, csupán azt még mindig jobban be tudtam kötni, mint ezt. Nyilván azért mert a doki nem javasolta a bekötözést.Ez persze erőteljesen megnehezítette a dolgunkat de a ráadott póló és az arra vigyázás, hogy ne rágja együtt jó kombót alkottak.
Egyedül az éjjelek voltak neccesek. Nem olyan okból, hogy szobatiszta-e kinti kutya létére vagy nem, hisz azt már tudjuk, hogy az, még februárban bebizonyította, hanem abból, hogy egyszerűen nem lehet az ágyról leparancsolni, legalább is anyukám nem tudja. Mivel az én szobám legfelül van, és egy nagyon meredek lépcső vezet fel, ez szóba sem jöhetett. Első éjjel még csak-csak lent maradt de aztán nem igazán, hogy kezdte kipihenni magát. Olyannyira, hogy szombaton eljött a pillanat, amikor szobacserét hajtottunk végre és lementem Huni mellé aludni. Mind a ketten jól jártunk, én perfektül aludtam Hunival, anyukám pedig úgy ahogy ki tudta magát aludni. Igazából nem tudom, miért nem jutott ez előbb az eszünkbe.
Másik bökkenő Hunor lakáskutyává avanzsálásánál az volt, hogy ugye lop. Mindent módszeresen el kellett előle pakolni, így is leszedtem párszor a pultról vagy a szedtem ki a fejét a mosogatóból - amint épp mosogatni támadt kedve.
Hosszas munkával le lehetne minderről szoktatni, de nehezen. Sajnos meg van az a tulajdonsága, hogy "csakazértis" de tényleg. Hiába küldöm le 60szor az ágyról ő még 61edszer is felmegy rá. Valahol érthető, valahol még vicces is, de nem mindig.
Ettől függetlenül, viszonylag zökkenőmentesen oldottuk meg a bébiszittelést, amit ő teljes mértékben ki is használt, továbbá alkalmam volt egy-két viselkedésformát megfigyelni nála:
- A helyét ami egy nyeregalátétből, két plédből és egy nyeregemelőből állt, sokat igazgatta. Volt, hogy a nyeregemelőt kirakta, máskor megkönnyítettem a dolgát, elvettem onnan melléje, de ő visszarakta.
- Bárhol is fekszik egy idő után elkezdi kapargatni a helyet és elhelyezni a puha dolgokat, ahogy ő jónak látja
- Hajlamos szimulálni, csak azért, hogy sajnálva legyen, pláne miután lecsesztem
- Rájött, ha hirtelen pattan fel, akkor kimegyünk, mondván valami dolga van, de legtöbbször csak lefeküdt.
- Ha helyezkedik szinte mindig nyög egyet ha megvan  kényelmes pozíció
- Látja a farkasokat és egyéb állatokat a tévébe és keresi, hova tűnnek utána
Szóval igen, van pár hülye heppje amúgy :D
Egész hetes ágyfogsága a kondijában is meglátszik: nyilván izmosabb nem lett, de szedett magára egy kis pluszt.









Szerdán meglátogatott minket Marcsi és Amy egy újabb gyakorlásra és beszélgetésre. Most sétálni ugyan nem mentünk, de gyakoroltunk egyet a placcunkon. Hunorral már hétfő óta gyakoroltam, mert rájöttem, sokkal jobb kedve lesz, ha elvonom a fájdalomról a figyelmét. Így el is kezdtünk és félig be is fejeztünk egy új trükköt: lehajtja a fejét az első lábaihoz/közé. Még mutatnom kell, de a targetet már kivehettem. A bicegés javára vált...nos a bicegés, ami öröm az ürömben. haladtunk a hátrafele szlalommal is egy picit mikor már rendesen rálépett a sérült lábára.
Amy megtanult hemperegni, igen eljöttek, kipróbálták és megtanulta gyakorlatilag. Vág az esze a kisasszonynak, de nehogy azt higgyétek, ő jobb mint Hunor! Jó hosszabb ideig tud koncentrálni, gyorsabban tanul, de ő ugyan úgy besztrájkol párszor :D Konkrétan állítólag az egész hétvégét végigsztrájkolta, de Hunor mellett persze stréberkedett. Hunor alatt átkúszást felfejlesztették a kutyák: Amy kúszik, Hunor átoldalaz felette ><.



"Munka után elkél a pihenés :D"



Szombaton leszüreteltünk, de előtte elkapott az ihlet némi fotózásra. Hunor különösen együttműködő volt, így született pár jó kép, ezzel együtt eltöltötte az első felügyelet nélküli óráit is kint, amíg nem esett az eső.








Ma azaz vasárnap pedig, egész hetes "csak a szőlő körül sétálunk" hókamóka után, elmentünk Márliékkal egy nagyobb erdős körre. Az eső ugyan esett, de a kutyák lefárasztásáért bármit, azaz Ricsi bármit én meg nem mondtam már neki azt, miután elindult, hogy esőbe maradjunk otthon ><. Szóval elmentünk, és meglepő mód annnyira nem áztunk el, mintha kétszer ennyire áztunk volna el. Hunor végig nagyon elemében volt, aztán bedőlt az ágyba....

A pocsék idő miatt a sárvári kutyás napot arrébb tették egy héttel, aminek én nagyon örültem, hisz így talán el tudunk menni, mert elvileg már ki lesz szedve a varrata, ha minden jól alakul. Egy helyen még eléggé szét van nyílva, pont a lába hajlatába, ezt tegnap óta kezelem egy kis kéklukács rásegítéssel és reményeim szerint ma már kint alszik.
____________________________________
Hy Guys!
So this week was all about nursing Hunor. I stayed at home for 3 days to look after him. The shirt i put on him was really good protecting his wound. He bared this whole thing really well, and enjoyed every minute of being in the bed :D
The hardest part was nights, cause he always sleeps in the bed instead of his "place" and this makes it quite hard. My mother slept with him till satuday, than we switched rooms. My room is in the "Third" floor, our house has "pushed" levels witch means we have a cellar, then the other floor has the kitchen and a wc, the next is my mothers room and the bathroom and atop is my room with  really sheer steps for a limping dog.So anyaway we switched rooms and I slept really well, she rested really well and everything is alright :D
Hunor has a few weird things really: making his bed in his own way, watching the wolves in the tv, going back to bed after 60 times I call him off from it :D. He really is just stubborn.
On Wednesday we had a practise again with Marcsi and Amy. From Monday i practised with Hunor every day, because he forgot his hurting wound till we did some exercise. I also thaught him a new trick-like-thing wich is that he puts his head down to his front legs Its almost done but just almost.
Anyway Amy learned rolling over, really: in only one session. But she is also sometimes stubborn as hell :D We had a good time together again.
On Saturday i got some inspiration and did some pictures of Hunor - what else XD - He was really a good boy and i made a few great shots. He also spent some hours without us in the garden while we were harvesting the grapes.
On sunday, after this long resting week we finally went on a longer walk with Marley and Ricsi. The weather was rainy, but whatever, we went to the forest. Hunor was really energetic, but thats natural after a week sleeping. I'm really looking forward to letting him go in the fruit garden again after he healed fully.
Also because of the afwull weather the "doggy day" in Sárvár was cancelled and it is going to take place on the next satuday, wich is good cause hopefully i can bring Hunor there.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése