2014. szeptember 8., hétfő

Bicegés? Bicegés!

Sziasztok!
A héten valamennyit javult az idő hál' az égnek, de igazából még mindig nem volt az igezi. Mivel többé-kevésbé délutánonként járok most suliba, ezért általában délelőtt veszem elő Hunit gyakorolni, aminek ő nem igazán örül, de azért van, hogy délután. Lényeg a lényeg, hogy a bicegés mellett elkezdtem neki a hátrafelé szlalomot is, és meglepően jól lehet irányítani szavakkal és kinyújtott kézzel, hogy lényegében én mit szeretnék tőle kérni.
A bicegésnél, ahogy azt már az előző blogomban is említettem, eléggé áttörést értünk el: ha a saját tengelyem körül forgok már lebiceg egy kört, egyenesen még csak 3-4-et de valószínűleg ez most meg fog változni lehet, hogy előnyére, lehet, hogy hátrányára, de ezt majd később.
Péntek délelőtt eljött Amy és Marcsi egy kis közös dog dancing gyakorlásra is. A kilátóhoz mentünk és Amy figyelmén és a klikkelés időzítésén dolgoztunk főleg. De Huni már állva is átugorja, illetve Amy továbbra is minden fenttartás nélkül kúszik át Hunor alatt, amiből az agárgyerek nem sokat vesz észre :D
Elkezdtük továbbá Amy "maradj"át is, illetve kipróbáltuk, Huni átugorja-e a lábam, illetve engem, ha négykézláb vagyok. Nem, nem vitte le a fejem és a hátam szóval pipa :D
Sétáltunk egyet, majd kipróbáltuk elférnek-e Marcsi csomagtartójában és zavarják-e egymást de szerencsére nem, aztán még behívósprinteztünk mind a két kutyával és tervezgettünk :D




Szombaton mivel végül is nem Marleyékkal mentünk sétálni, mint ahogy azt terveztük, elmentünk egy rövidebb 3,6 km-s bicajozásra. Picit tempósabbra vettük a figurát, Hunor okos, volt a sár ellenére jól mentünk. Megálltunk egy picit fotózgatni is.




Vasárnap először sétát terveztem, aztán gyakorlást de valami teljesen más lett a vége. Miután hazaértünk egy bevásárlókörútról, Hunor sántítva üdvözölt. Hoh mondom "mi lelt téged?" először igazából nem gondoltam semmi komolyra, esetleg megrántotta/belement valami, de aztán felénk fordult. Egy tenyérnyi helyen fel volt szakadva a bőre, egy kis helyen lógott is, majdhogynem szabályos négyzet alakba. Hát hirtelen nem akartam hinni a szememnek. Anyukám is látta, gyorsan bepakoltunk, telefon a kórháznak, hogy megyünk és usgyi. Kellett egy darabig várnunk, ketten voltak előttünk. Hunor 29,4 kg amire egy jó 3 ráférne. Nem nagyon tudott rendesen elfeküdni, a kötés amit otthon tettem rá lecsúszott egy picit aztán le is szedtük. Sajnos az altatás elkerülhetetlen volt, így valószínűleg a fél hajam kihullot vagy megőszült. Kicsit több mint fél óráig tartott a foltozgatás. Nagyon rossz helyen van neki, kapott búrát is. megnyugtattak, hogy maik eddig voltak vér eredmények a májával, nem rosszak, semmit sem jelent igazából ennyiből nem derül ki, hogy komolyabb lenne a gond. Továbbá sajnos közölte velem az orvos, hogy a fogai, amiknél szabadon van a gyökér, fájhatnak neki, és ki kéne őket húzni: konkrétan minimum 5 további fogat. Szal fajin....de igazából amióta leszedték egyébként nem képződött újra, de ha kihuzatjuk neki, akkor meg foga nem lesz gyakorlatilag...plusz újabb altatás, szóval most dilemmába vagyok hatványozottan.
Pont akkor kezdett felébredni, maikor berakták a kocsiba és szegény nagyon megrémült, hogy mi történik vele, de hazaúton nyugodtan viselkedett és a saját lábán jött fel -kis segítséggel - egy lépcsőn. Szokásos helye az asztal alatt van, a búrát este még le akarta venni, reggel már szo-szora megszokta.
Most adtam rá egy hosszú ujjú pólót, hátha ez jobb mint a búra, meglátjuk, hogy szuperál.




Igazából ha minden okkal történik, ennek most nem értem az okát, nem értem, miért kellett ennek most történnie. Teljesen váratlanul ért mint egy sokként. Egyenlőre tartom magam, átéltünk már ilyet, nem ismeretlen, annyi különbséggel, hogy most sántít, nem áll rá arra a lábára. Sajnálom, sajnálom, hogy minden igyekezetem ellenére mindig előfordul vele valami, pedig eddig az idén ezeket megúsztuk. Épp, hogy kezdett minden felfelé ívelni, most megint egy szakadékba zuhantunk, egy 10 napos szakadékba és remélhetőleg nem többe. Nem elég, hogy aggódom miatta, de még a tanfolyamon is lemaradok az anyaggal. Life sucks....de nem szabad hagynom, hogy ez gátoljon bármiben is. Pont tegnap vettem neki Happy Dog Irelandot jutalomfalatnak, hogy legyen hosszabb formázásokhoz/ tanításokhoz. Az egészben az a legröhejesebb...hogy pontosan így tanítottam bicegni is, csak előre nyújtja a lábát nem is lóg a levegőben ahogy most.
Szóval ismét elért minket a baj, amit valahogy át kell vészelnünk. Egyáltalán nem lesz könnyű, mert persze ha ugatni kell elfelejti, hogy nem kéne ráállnia. Szóval szigorú felügyelet alatt áll.

____________________________________
Hy Guys!
So the weather got a little bit better, but just a little bit. We practised a lot during this week. Hunor developed quite a good limping. He can now limp around me, but in straight line he only can limp a few steps. I started the slalom backwards too.
On Friday Amy and Marcsi visited us and we had a little dog dancing practise together. We worked on Amys focusing, stay and the timing of the clicker. We also tried out if Hunor jumps over my leg and over my back :D
Amy goes under Hunor without any problem, and Hunor jumps over Amy when she stands too. We took the dogs for a little walk, tried out if they are fit in Marcsis car and did a few running recalls.
On saturday we went on a little 3.6 km cycling. We were faster than the other times, but it was quite good, and we also stopped for a little bit to take some pictures.
On sunday I planned a walk, than a practise, but it didn't go well...When we arrived home we found Hunor limping...not in the way i tought him, but in an injury way. At first i thought nothing bad, but when he turned i was shocked. He got a big injury in his feet. So we called the hospital, and went there rushing. We had to wait, than the surgery took a little bit more than half an hour. He got this ugly protecting thing, wich he hates, so i tried to put on him a shirt with long arms.
I dont know why this happenned, cause i believe everything happens for a reason...anyway life suck but we have to bear with it. I hope everything will go smoothly until we go back ( 10 days) to the hospital for a check.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése