2015. június 18., csütörtök

Bemutatózás

Sziasztok!
Folytatván a bemutatósdit, múlt pénteken az én régi általános iskolámban tartottunk bemutatót. Ricsi vitt minket és ő csinált minden fotót, amiért köszönet jár neki. Még mindig nagyon meleg volt, de legalább itt már voltak fák felettünk és az árnyékban tudtunk bemutatózni. Először körbesétáltunk, és találkoztunk már akkor persze sok gyerkőccel. Felállították a hangosítást amiért mindig hálás vagyok, ha rendben megy. Nagyjából ugyan azt csináltuk mint Keszthelyen: trükk bemutató, dog dancing majd egy kis beszéd. Ezúttal a trükk rész ment zökkenő mentesen, a gyerekek körbeálltak így annyira nem tartottam tőle, hogy drága köcsög agaram megint megszívat, de kellett volna. A kűrnél, kétszer is ugyan annál a trükknél ( az az ominózus piruett) egyszerűen elfutkározott. Hogy én adok e rossz jeleket vagy i azt nem tudom de első alkalommal szépen kilőtt és egy kis vágta bemutatót tartott, elfutva egy totál tárva nyitva hagyott kapu mellett. Mondanom sem kell hogy meghűltem egy pillanatra de aztán felém kanyarodott és nagy vigyorral az arcán odavágtázott hozzám. Második alkalommal, újrakezdvén, ismételten ugyan ott elment, csak most a másik irányba. Köszi Huni. De hamarabb visszajött, ugyan azzal a fejjel. Istenem…néha kikészít de nem is ő lenne ha nem adna elő magánszámot. 
A gyerekeknek persze nagyon tetszett a bemutató, a tanároknak is és jó is volt velük találkozni, és hallani amint megvitatják mennyit változtam.  Huni megkapta egy heti simi adagját a gyerekektől persze, majd hamar haza is jöttünk.
Szombaton, még mindig kánikulában elmentünk a város főterére ahol első ízben léptünk fel közösen Casperrel, Lolával és Amyvel. Jó sok „műsoridőt” kaptunk így volt lehetőség legeslegelőször a közös produkcióra. Huni nem igazán díjazta, hogy megint melegben kell probukálnia magát, de nem hibáztatom. Végül is a program csúszása miatt olyan 5 óra felé kerültünk sorra, ami olyan szempontból jó volt, hogy nem volt már olyan erős a nap, és árnyékba tudtunk lenni. Mindenki nagyon ügyes volt, Lola és Casper hozták a jó formájukat, Amy figyelt, Huni pedig nem hagyott ott, bár eléggé be volt lassulva. A többiek trükköztek, míg én csak a kűrt adtam elő a végén azért kipróbálva a piruettet (erre az alkalomra kivettem) és szépen elmászkera nélkül sikerült neki.
Egy picit többet járunk biciklizni is, most elkezdtem egy olyan helyre járni ahol ugyan 4-5 kört kell menni, hogy normális táv legyen de picit gyorsabban tudunk menni, lévén h első körnél már elijesszük az állatkákat.
Mostanában egyre több facebook kommentet olvastam arról, hogy mennyire nem lehet jó kapcsolatot kiépíteni egy kerti kutyával és én ezt a kijelentést egyszerűen nevetségesnek tartom. Nos Huni is kinti, még is elég jó a kapcsolatunk ahhoz, hogy dog dancing versenyen induljak vele, vagy, hogy bemutatózzak. Igen néha elfut…de ez nem a kapcsolatunk kérdése hanem az ő fejlövéséé. Sok időt töltök vele, sokat foglalkozom vele de kinti kutya….
Csak meg akartam osztani az én véleményem ezzel kapcsolatban :D Néha igyekszem kicsit hasznos is lenni a bloggal.
Most egy darabig pihenő pályán lesz, pontosabban 29.-éig mert akkor lesz a második közös bemutatónk. Oda már jó lenne új kűrrel menni, de nem tudom, mennyire leszek meg vele addigra, szóval majd meglátjuk. Ami a gyakorlásokat illeti most egy pár napig csak max 1-2 dolgot kérek tőle valami nagyon finom falatért, pár nap pihi után, hogy egy picit regenerálódjon és megint visszatérjen a motivációja.




_________________________________________


Hy Everybody!
So last weekend we carried on with the displays. First, on Friday me and Richárd ( who gave me a lift and took photos) went to  my old elementary school for kids days. We did almost the same as in Keszthely: trick dogging, dog dancing and a little talking about what we do. The weather was still hot but at least this time we had trees over us. We walked in the garden and met a lot of kids of course. Everything was okay, the trick part went well, but now the routine was the weak part. And by weak I mean Hunor went off two times at the same trick! First of all he just shooted off and looked around, and even ran next to a wide open gate, but he came back to me pretty fast with a big smile on his long head. Secondly he was just trotted off, and came back with the same big smile. Oh gosh….
But the kids enjoyed everything, the teacher liked the show too. It was fun to meet them, an get compliments about how i changed. The kids of course gave Hunor loads of pats.
Soon we went home and rested.
On Saturday afternoon we headed to the main square of the city. We had a display first time with Casper, Lola and Amy together, cause we got a lot of time to fill. It was still very hot, Hunor didn’t really liked the idea of dancing in that hot weather, but due to the program running late, we had the display around 5 o’clock when the sunlight wasn’t that much.
Evebody was really good, I’m really proud of everyone. Lola and Casper as always, Amy was focused, and Hunor didn’t ran off, but it was a bit too much for him, so I have to rest him for a week or two.
Actually we will have a display on the 29th of June, but I think that will be enough. I don’t want to bring our old routine there, but I’m not really finished with our new one so we will see.
Recently we are going to cycling quite often and I started to go to a new place with him where we could go a bit faster. It’s like  field and we have to go around it for about 4-5 times, but i could let him go a bit, cause we scare off the animals in our first round :D
About the teaching: I only ask him a few trick during this week, with really high value treats to make him a bit more motivated.
Recently I read a lot of comment on facebook about how you cant bond with the dog that lives in the garden and not in the house. Well I think thats ridiculous :D If you spend enough time with the dog, you can bond with him or her well. See, Hunor is an outside dog, and we can work together well enough for dog dancing competitions. Yes I’m spending a loads of time with him, but he don’t sleeps in my room.
Well I just wanted to share my opinion about this :D I try to be more educational for time to time 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése