2015. június 17., szerda

A Vadászati Kultúra Napja - Keszthely

Sziasztok!
Június 6.-án részt vettünk Keszthelyen a Vadászati Kultúra napján (A Vadászati múzeum kertjében). Huni sosem volt még Keszthelyen (Totókával ellentétben) és sosem volt még a parton, sosem látta a Balatont.
Eléggé izgultam, nem csak maga a név és a helyszín miatt, hanem amiatt is, hogy ez volt az első alkalom, hogy trükk és dd bemutatót tartottunk egymás után, és még beszélnem is kellett, mert elég hosszú „műsoridőt” kaptam
Szerencsére Tamás el tudott vinni az eseményre, illetve Dóri tartott még velünk, hogy társaság legyen illetve elvégezze a fotós és videós tevékenységet.
Megnyitóra értünk oda, ahol találkoztunk a többi egyesületi taggal, és az Elnökkel, Keresztes Jánossal. Huni bővítette a megnyitón található agár mennyiséget, de már akkor nagyon meleg volt.
Az idő továbbra sem hűlt, és ami még tetőzte az egészet, hogy a bemutatónk tűző napon volt dél környékén. Hunort rengeteget vizeztem, az árnyékba fektettem és tápláltam belé a folyadékot. Ja és akkor még elfelejtettem említeni, hogy újfent solymász bemutató volt előttünk. Normális esetben Huni abszolúte figyelmen kívül hagyja a madarakat, mert nem futó hanem repülő állatok, de a solymász bemutatókon leszállnak többször is arra a területre, ahol később mi leszünk, illetve mászkálnak a fűben. Félreértés ne essék, szeretem a látványos bemutatókat, de a mi szempontunkból nem éppen szerencsés, hogy Huni agya bekapcsoljon fellépés előtt. Így hát első két trükk után természetesen Hunika elkezdte megnézegetni, mit is találhattak a sólymok a fűben és ott is hagyott szépen. A madarakat nem bántotta, valaki megfogta nekem, gyorsan visszamentünk és folytattuk egy magasabb motivációs erejű jutalomfalattal és közelebbi kontrollal. A trükk résszel nem voltam teljesen elégedett, de nagyjából mindent becsülettel megcsinált, a kűr viszont minden körülmény ellenére jól sikerült, és bár picit szedett-vedett volt a beszédem, az sem volt katasztrofális.

Sajnos bemutató után rá kellett jönnünk, hogy kaját már nem kapunk, mert elfogyott, de jó társaságban nem számítanak az ilyen dolgok.
Volt egy kis coursing bemutató is, futottak nagyok-kicsik. Találkoztunk két 5 hónapos magyarkával,Drávával és Dévajjal, akik közül az egyik (Dráva)  kiköpött Huni volt csak piciben. Nagyon ügyesek voltak a nyúl után és jóól megdögönyöztem a kis sárgát. Huninak a pálya picit pici volt, kétszer ment, kanyarodni nem igen tudott de annyira elég volt, hogy a kis ráncai kisimuljanak.
Minden után Huni lepihent a többi agárral, mi beszélgettünk, közben lőtt rólunk pár képet a Zalai Hírlap egyik riportere majd tovább indultunk le a Balatonhoz, ahol ettünk ebédet és fagyit. Huninak nem igazán jött be a nagy víz és a meleg beton sem annyira, szóval egy picit nyűgös volt, de aztán végül is picit belement lehűteni magát. Lőttünk pár képet, majd elindultunk haza.
Az út hosszabbnak tűnt, nagyon meleg is volt de rendben hazaértünk.
Nem tudok elég hálás lenni a lehetőségért, hogy felléphettünk itt, és nagyon örültem, hogy találkozhattam mindenkivel 
J
Legközelebb: Sümeg, Szent Jakab Napok, Julius 26.





Videó a bemutató második feléről (kűr) illetve a coursingről:
Video about our routine and cursing:








__________________________________




Hy everyone!
Ont he sixth of June we took part int he Hunting Culture day in Keszthely. Hunor never been to Keszthely and never seen the Lake Balaton, so I was looking forward to this trip!
I was kind of nervous too, cause it was the first time we did a display with tricks and a routine right after each other ,and I even had to talk :D.
Thankfully Tamás gave me a lift to Keszthely and Dóri come with us to be a company and to do the photographer/videographer part. We arrived to the opening ceremony, and met the other members of our club.
Unfortunately the weather was super hot so I had to pour water on Hunor, and give him water to drink. To make things worse our display was under direct sunlight at 12 o’clock oh and I forgot to tell you about the falconers right before us. The birsd always turns Hunors mind on. Normally He don’t even care about birds but because in these displays the birds walk in the grass where we have a display after, he always have to watch what they find there or did there. So right after our first trick Hunor just left me and went off to see the birds ( he was not hurting them!) okay someone grabbed me Him, I brought him back and did the rest. The trick part was not really good, I’m not satisfied with it, but Hunor did a great job in our routine.
After that we had to realise that the lunch they offered to us is ran out. But when you have a great company nothing really matters 

Hunor also ran two coursing course, it was too little for him, he couldn’t really turn, but it was enough to make him satisfied. After everything Hunor layed down with the 4-5 other magyars under our little tent.
A newspapers photographer took a few pictures from us, we had a great chat with the others, met two cute and beautiful magyar puppy, and one of them exactly looked like Hunor when he was little :D.
After leaving, we went to the „beach”, ate lunch and ice cream and did a few shots. As always Hunor didn’t really liked the idea of the big water neither the hot road, so he was a little bit frustrated, but went in the water in the end.
The road to home seemed super long, it was hot and everything but in overall I was glad that I could took part in this programme, I’m so happy that I could meet everyone
J, and I can’t be thankful enough for this chance.
Next  up: Sümeg, July 26. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése