2015. január 4., vasárnap

Üdvözlünk 2015

Sziasztok!
Itt az új év és itt a rendszeres blogírás - talán :D. Némileg elhanyagolódott a blog az előző év végén, mégpedig a nagy évvégi bejegyzés miatt, főleg az angol részével szenvedtem nagyon sokat, és kicsit elhúzódott az egész, de remélem nem haragszotok :)
Először még visszatekintve az előző évre: Hétfőn szerveztünk egy kisebb körű évvégi hójárást. Olyan emberek jöttek csak - ugye Ottó? :D - akik bírták a hosszabb távot, és viszonylag tempósan tudtak haladni. Nem voltam még ilyen nagyobb túrán, ilyen hóban, hisz nem rég óta fedezgetjük fel a környéket Ricsivel, szóval nagyon élveztem, minden hideg és méteres hófuvás ellenére.
Szóval így esett, hogy jött természetesen Emőke és Joy, Démon, István és Süti, Regina és Bruno, Ottó és a sapkája és Ákos Rókival rajtunk kívül - Ricsi sajnos benáthult, így nem tudtak jönni Marleyval.
A két felelősségteljes felnőtt férfiembernek - nem Ákos :D - első teendője volt beleugrani az árokban lévő térd fölöttig érő  - Én diplomatikusabban fogalmazok mint Ottó - hófuvásba, kutyákkal együtt. Aztán bálán ugrálás, Démon betemetése a hóba ésatöbbi értelmes havon futós móka. Elindultunk hát, didergő-kabátos Hunor kíséretében a tájnak neki. Jókat beszélgettünk, láttunk őzeket, fotóztunk természetesen, majd meghaltunk a fenyvesnél, ahova mentünk mert akkora hófúvás volt, hogy én beszakadtam, Hunor viszont nem.
Szóval igen jó volt, Róki rengeteget fejlődött, a többi kutymányra se lehet egy szavam, még Huni is játszott Brunóval.
Csak visszafele érvén lett hűvösebb, szeles az idő de így búcsúztattuk közösen a 2014-et.:D
Több fotó itt és itt




A szilvesztert jól átvészelték a kutyák, csak Bundi volt kicsit megszeppenve, amikor a legtöbb durrogatás volt a környéken, de alapvetően viszonylag még mindig csöndes volt. Hunort nem hatotta meg a petárdázás, kijött, üdvözölt minket, nagyobb durranásnál visszavonult - csóválva - a házába és kész.
Január elsején az előzetes egyeztetések ellenére egyedül ugrottam el egy rövidebb sétára Hunival az erdőbe. Nagyon okos volt, kicsit sem köcsög, be lehetett random kapcsolni, szóval jól kezdődött az év, ha már nem köcsögösködik, akkor már jól kezdődik :D



Másodikán elmentünk a tározóhoz mert olyan fülest kaptam  - jobban mondva képet láttam facebookon - hogy meglehetősen absztrakt jég-képződmények vannak a tónál. Ebéd után anyámmal és Hunorral elugrottunk hát oda. 5m-es (igen nem tíz, eddig azt hittem tíz, de mint kiderült csak öt) pórázzal mentünk. Huni egy kisangyal volt megint csak, kivéve maikor lepisilte illetve direkt úgy szlalomozott a fák közt, hogy nekem is kelljen. Magától jött lejelentkezni, amit rövidebb pórázon is egyre gyakrabban tesz, és elsőre odajött, ha el akartam valakit engedni mellettünk. Szikrázó napsütés volt, és jobb időpontot keresve se találhattunk volna




Harmadikára szerveződött az Új Év Köszöntő Kutyaséta a csapattal. Sajnos annak ellenére, hogy sokan jelezték részvételüket, nem jött össze akkora banda mint karácsonykor de a kemény mag képviseltette magát és így is 12 kutyával indultunk neki az erdőnek. Jó tempóban mentünk, az eleje kicsit talán túl jóba is. A kutyák jól megvoltak, élvezték a még meglévő maradék havat. Mindenki jól bírta a menetet, és senki sem szakadt be a befagyott dagonyába XD.
Visszaérvén Krisztivel és Charlieval, Erzsikével és Casperrel, Ricsivel és Marleyval lementünk a vasúthoz, mert vonattal - vagy mint később úgy alakult. - kocsival mentek haza és volt még idejük egyet mászni. A focipálya melletti füves területen és amellett ölöndült a két retriever vég nélkül, én pedig fotóztam a naplementében :D
Remélem még sok ilyen összejön ebben az évben :)
Több fotó itt és itt



_____________________________________


Hy eveyone!
New year, regular blogs :D Or at least I try to blog regulary. Because of the last year's sum up I got a bit behind myself with the blogs.
Anyway lets get started: on Monday - last year :D - we went to a trip with a smaller group, to say goodbye to 2014. It was really a great and a bit longer trip in the snow. Hunor hated it but the other dogs loved it. The group contained people who can go further distances in good speed - expect Otto, but he was ok :D.
During New Year's eve the dogs were great, only Bundi got a bit scared. Hunor slept in his house, than greeted us in 2015 with wagging tail and went back to his house :D
On the 1st of January, - unfortunately alone - we went on a little walk. Hunor was a good boy, this will be a good year :D. If he is not an asshole on the first day, than everything is ok.
On 2nd we went to the lake next to our village because the ice was magnificent. We got beautiful sunshine too so it was a perfect timing. I brought Hunor with the 5m long leash and he was an angel, expect he did a slalom with the trees ><.
On the 3rd of January we did our New Year Welcoming Dog Walk with the gang. Even if not everyone could come there was 12 dogs and their owners. The snow melted mostly but the dogs enjoyed its last bits, We went to the forest, and walked about 6 km-s.
Than me and Ricsi went with Kriszti and Erzsike to the village to wait for their train. The two retriever Marley and Charlie had a lot of fun with the snow, and I did some gorgerous pictures in the sunset. In overall it was a great trip and hopefully there will be more during this year :)
You can find more pictures here and here


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése