2014. december 7., vasárnap

A jó munka jutalma

Sziasztok!
Az idejét nem tudom, hogy mikor jöttem olyan bloggal amikor nem épp hatvanmillió történést írtam le hol részletesebben hol kevésbé, mondjuk mostanában össze-vissza is csúszkáltam a bejegyzésekkel de most jön a "téli pihi" és trükktanulás időszaka egészen februárig. Igazából ez az első tél, hogy az a kifejezés, hogy pihi eléggé túlzásnak bizonyul. Alig ment le a Bécsi verseny, már beneveztem Február 14.-én tartandó Valentin Napi Dog-Dancing kupára melynek Szigethalom ad otthont. Benti rendezvény lesz és Hivatalos egy mellett - azért vártam meg a Bécsi versenyt, hogy menjek-e hivatalosban vagy lépjek egyet vissza hobbiba, de végül is ment úgy, hogy maradhatunk Hivatalosnál, de mindenképp fogok jövőre megint egyszer hobbizni - Trükk haladóban is indulok, mert ha van trükkverseny akkor azt nem hagyjuk ki. Ennek oly egyszerű okai vannak, hogy aztmondja: második bekapcsolásra mindig jobban teljesít a kutya, kérdés, hogy trükk előbb lesz-e avagy később, de még ha Ráckevén nem is látszott, egyre jobban szembetűnik a jótékony hatás, ha egy picit előtte megdolgoztatom két-három trükkel, továbbá vannak olyan trükkjeink, amiket valószínűleg nem nagyon fogok kűrbe belerakni, de azért jó ha legalább "hasznukat vesszük" legyen már értelme például a két hónapos bólogatás tanulásnak, ajaj az aztán szenvedés volt.
Egyébként a héten közbe-közbe kapott szabadnapokat. Természetesen a vasárnap az abszolút eltevés jegyében telt, hadd pihenje ki a fáradalmait. Nem mondanám el napról napra az egész hetet, mert egy részről nem emlékszem, más részről halál unalom lenne.
Legyen annyi elég, aztán rátérek a lényegre, hogy mentünk sétálni amikor az idő engedte: hol kisebb hol nagyobb köröcskére, de mindig csak betonon mert egy részről elsüllyedünk a mocsárban, más részről meg az erdőben rengeteg a vad, és szeretném magam és a kutyát is megkímélni, a vadak riogatásáról már nem is beszélve, mert akkor aztán zeng az erdő. Szerencsére még sétához nem kell a kabátja, és igyekszem tempósan menni de az idő nem igazán kedvez egyéb edzésformáknak: nem szeretek sárszörfölni...
Egyébként meg gyakoroltunk, kimondottan egyenlőre nem jut eszembe, hogy mit szerettem volna még verseny előtt javítani a kutyán, de gyakoroltunk nagyjából mindent. Igazából a hozzáállása az amivel fogalmam sincs mi történt, de nem keresem az okokat, a lényeg, hogy JÓ így nagy betűvel de mondhatnám, hogy NAGYON JÓ. El sem hittem maikor először elővettem és csóvált, és tapadt, az én nem tapadós kutyám úgy tapadt, hogy fú. Felajánlott dolgokat mr. világlustája meg ilyenek. Igazából gyorsan rövidre is zártam, mert na, ezt így meg kell tartani. A sajtos-sonkás jutalomfalat amit vettünk remekül beválik mint jackpot: közben is egyszer-egyszer illetve a legvégére is általában azt hagyok. A passage alakulgat, de keveset gyakoroljuk mert most a bicegéssel együtt egy kis kavar van a fejében.
Voltak itt Marcsiék is gyakorolni, azaz Marcsi és Amy és Erzsike is Kacsával és Casperrel. Elmentünk egy kicsit arrébb a saját telkünktől, mert ott Amy igen dekoncentrált. Egyébként viszonylag jól ment, még mindig eléggé röviden tud egyhuzamban koncentrálni, de már lehet vele rövidebb feladatsorokat elmászkálás nélkül végezni. Casper trükktára nő, elég sokáig is figyel és fel is lehet picit gyorsítani de alapvetően olyan kis ráérőske mint mondjuk Hunor, ami nem baj :D Kacsa általában féltékenységből figyel és dolgozik de akkor eléggé odarakja magát és akár jól szinkronban is vannak Casperrel. A szitáló eső miatt Hunin kabi volt, de például a lábon átugrást megcsinálta végre normálisan és rám figyelt maikor kértem mert ment egy macska: az sem tántorította el, hogy Amy viszont észrevette és hisztizett. Ami azért nála a nagyon nagyon jó kategória de nem dicsérem agyon - bár már megtettem - mert még a végén a fejébe száll
Ma azaz vasárnap is behívtam gyakorolni, és egy kinyalatásra váró tejfölös dobozzal jól meg lehetett pörgetni :D miket nem találok ami motiválhatja. Egyébként alakul a mellettem oldalazás is, bár még nem felé, hanem ellenkező irányba de jön velem. Szemben velem is kezd a másik irányba egy-egy lépést menni illetve új módszert találtam a hátrafelé lábszlalomra: beültetem lábhoz, hátra rakom az egyik lábom és be "back up"-oltatom. Ez egyik irányba egyenlőre okésnak tűnik, a másikat kell majd kitalálni.
A héten megcsináltam az első Karácsonyi és az első és egyetlen mikulásos fotózást is. Jönnek az ünnepek sűrűsödnek a tematikus fotózások. Alapvetően rengeteg időt vett el a világítás "megszervezése" két helyen próbálkoztam ezúttal: a konyhában és a szokásos helyen. Ez előbbi olyan szempontból volt bibis, hogy még hosszabbítóval is messze volt a konnektor, meg némi technikai probléma is alakult az égőkkel. Huni a legügyesebb persze a sonkás-sajtos jutival volt, de nem lehet mindig azt adni, így csak motivációnak volt néha ott, mert keményre meg úgy egyáltalán a kushadás tartósan nehezen ment. Minél inkább kértem tőle, annál jobban összekeveredett de végül is sikerült lövöldözni. De amúgy tényleg mindent amit nagyjából szerettem volna véghez vittünk és még a szemébe se kellett vakuznom :D



Colorfundogs eheti játék feladat 
________________________________


Hy everyone! So it has been a long time since i brought you a blog without telling you that lot of things that happenned with us during the week but after the Vienna canine freestyle competition, finally its time for the "winter rest" and trick training. This is the first winter ever where the "rest" is not the best word. Soon after the competition I sent my entry to the Valentine Dog Dancing Cup.  We will compete in Official class 1 and trickdog advanced. I wanted to wait till the DDI Vienna cause my entry in the official class depended on it. If we were bad at Vienna than I would go for a hobby. And trickdog is because i have several trick that I think im not going to put in any routine, but i could show in the trickdog competition.
So after I let Hunor rest on sunday, he was really awesome. He was well concentrated, motivated and he enjoyed working with me. I was really happy to see this. I cant remenber exactlywitch trick i wanted to correct, but we practised almost every trick we have. The special treat witch i bougth at the fair is a really good jackpot for him.
His sidewalk is developing to the other direction too and next to me. i started to teach the backwards slalom differently and i only practise the passage a little bit cause he is a bit confused between it and the limping.
Amy, Kacsa and Casper also came for little practise. Amy still can't really concentrate for a lot of time without going around and sniffing, but Marcsi can do some trick after another with her. Casper is a little bit slow but thats his speed, but he is learning really fast and he now knows quite a lot of tricks. Kacsa is still Kacsa but he work good when he is jelaous. Hunor was also good, he jumped over my leg first time normally.
I also did my first christmas and santa shoot. I had a few issues with the lighting but Hunor was a good boy even if he did not wanted to lay his head down to the gound. After telling him several times he got confused but I could do some shots, but expect this, he did a good job.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése