2015. november 13., péntek

Téli időszámítás

Sziasztok
Nos vége a nagy kültéri programoknak és idén már nem is megyünk több versenyre, szóval most szépen visszavonulunk és készülünk a tavaszra amikor újra kezdődik minden.  Télen van a nagy tanulós időszak maikor sokat gyakorlunk a házban és bőven időnk van szépen mindent kidolgozni, pontosítani, mert a programok közt hajlamos vagyok és Huni is ellógni pár trükköt. Idén ez a turn azaz a belső fordulás és a csehes beülés. Ami azért sem túl nagy probléma, mivel nem titkolt szándékom a jobb oldalamon is heelworkot tanítani neki. Ezt már pár gyakorlás erejéig sikerült megalapoznom, és úgy néz ki kezd is megérni. Ugyanis Hunika életében először tapad. De még hogy a lábamhoz! Szinte fel sem ismerem, és nem áll szándékomban elrontani et, szóval ezzel egy darabi elpepecselünk. Jelenleg ott tartunk, hogy szemből állásból bejön mellém, ha az ellenkező oldalán kinyújtott kézzel vezetem a sejhajját. DE amint pozícióban van és a kezem túl hátra kerül neki azon nyomban szemkontaktol. Még kell vezetni de piciket fordul is velem illetve egy –egy lépét jön mellettem anélkül, hogy a segge kisodródna mait előszeretettel csinál. Kontkrétan szép oldalazást le tud vágni a másik lábam mellett XD. Későbbi célom az, hogy ha megvan ez akkor körbetolatás is menjen erre, de főleg a hátrafelé szlalom alapjait akarom ezzel lerakni.
Másik új trükk ami nem új csak pervolal mosva az a Kukucs csak ellenkező irányban. Azaz szemből megy a lábam közé, ez viszont már egy új kűr első eleme aminek az alapját lerakom. Nem, nem készítek a télen új kűrt, csak alapozok. Ezt egyébként három gyakorlás után megtanulta.
Végül pedig a fittness labdával szórakozunk, hogy a hátsó lábait fejlesszem egy kicsit, no meg az elsőket de azokkal egész szépen tartja magát rajta.
Egyébiránt nagy szívfájdalmam, hogy Totó szebben dolgozik mint valaha. Ő is megismerkedett a labdával. Első gyakorlásra már két első lábbal ráállt az ágyról is, és megtartotta a labdát. Miért szívfájdalom? mert még mindig nem lehet vele kerítésen kívül dolgozni L De neki is összerakok valamit majd, amit aztán videófelvételre eltáncolok vele :D, úgy is szereti a kihívásokat.
Ha már videó, készül a 2015-ös Huni trükkvideó nagy erőkkel ;) Nem feltétlenül lesz benne minden új sőt, csak szebben végrehajtva és felvéve, az előzőhöz képest J
Éééés rengeteg fotó ötletem van a karácsonyvárással kapcsolatban J




Hy people! :D
The events and displays season came to an end, and the same goes with the competition season for us too. Its the time of the year when we start concentrating on work, new tricks. Also correcting the tricks we were lazy with during the summer: this time its the turn (when he is in heelwork position and I turn left with him)
I startet to build up, and now it seems that Hunor gets the idea of the heelwork on my right side too. I can lead him with treat to next to me and also can turn a bit. I still use treats but once he is next to me, he cant see my hand wich has the treat and he has an eye cntact there. I can also steps forward a one or two with him being soo close to me. It will be al ong process cause I dont want to mess up this beautiful work he has now cause I have never seen him doing this.
I want to teach him this because i soon want a backwards slalom :D
The other thing is the peak-a-boo but the oppsite direction wich he learnt after about 3 practises. I started this because I have a routine in my mind that needs quite al of of work befora I start doing it.
Last but not least we are practising hind leg movements wth the fitness ball. He is quite good with the front legs, but need practise and its also healthy to do some work with the hinds.
I am sad too because Totó is better than any time before. he learnt to step ont he ball with his fornt legas and also keeping him balance with the ball int he first (!!!!) practies. Such a shame that I cant work with him aoutside the garden, but i want to to a routine with him wich I only record to video.

Video reminds me that I’m doing a trick video with Hunor’s tricks. We will do old and new tricks too but better  work and better video quality.
I also have loads of photo ideas for the upcoming Christmas season J


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése